رکوردشکنی چهارمحال و بختیاری در تولید محصولات معدنی
حمیرا رحیمی 1403/3/20
جهش شاخصها در صنعت، معدن و تجارت استان، از افزایش صادرات تا رونق اشتغال
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری گفت: این استان طی سال گذشته در حوزه صنایع معدنی و تولید و اشتغال در حوزه صنعت، معدن و تجارت ارتقا یافته و سهم خوبی را در کشور به خود اختصاص داده است بطوریکه در برخی شاخصها رکوردشکنی کرده است.
فضلالله رحمتی در آیین بهرهبرداری از طرح فولادی رادمهر این استان در جمع خبرنگاران به عملکرد حوزه معادن و صنایع معدنی این سازمان اشاره کرد و افزود: در حوزه صنایع معدنی بحث فولاد خام در استان مطرح است که در سال 1402 حدود 187 درصد رشد تولید بیلت و محصولات فولادی را در استان کسب کردیم.
وی ادامه داد: فولاد رادمهر پنجمین واحد فولادی استان است که امروز به بهرهبرداری رسیده است و در کنار فولاد بزرگ چهارمحال و بختیاری که فاز دوم آن افتتاح و به تولیدکنندگان شمش و بیلت استان اضافه میشود میتواند در استان جهش بزرگی پیدا ایجاد کند و به قطب بزرگ فولادی کشور در آینده نزدیک تبدیل شویم.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: در تولید صنایع معدنی در استان به جز یک رشته در همه رشتههای معدنی رشد قابل توجهی داشتیم که از جمله آن میتوان به تولید میلگرد با رشد 30 درصدی و فراوردههای نسوز با رشد 30 درصد رشدی اشاره کرد.
به گفته رحمتی، در زمینه معادن در سال گذشته سه بار مزایده معادن را برگزار کردیم که رکوردشکنی در استان بوده و برای اولین بار 2 بار فراخوان عمومی واگذاری معادن را برگزار کردیم که نقش مهمی در جذب سرمایهگذار داشته است.
وی ادامه داد: 6 پروژه مطالعات شناسایی در سال گذشته برای شناخت بهتر و بیشتر پتانسیل های معدنی استان نیز انجام شد و امسال هم بنا داریم با مشارکت هلدینگهای سرمایهگذاری آنها را در استان فعال کنیم.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری یادآور شد: در سال گذشته رشد وصول حقوق دولتی از معادن 90 درصد محقق شد که یک رکورد در کشور بوده است و مقام پنجم را در کشور کسب کردیم.
رحمتی با بیان اینکه این استان دارای بیشترین سامانه الکترونیکی است و خدمات صنعت، معدن و تجارت را با سرعت و سهولت بیشتری در اختیار متقاضیان قرار میدهد، اظهار داشت: در سالهای گذشته 120 فعالیت و فرایند سازمانی را مستندسازی و احصا کردیم که به تعداد فرایندهای سازمانی که به صورت الکترونیکی است افزوده شده است.
وی بیان داشت: از مجموع 12 شهرستان استان 6 شهرستان ما دارای ساختار اداری است و 2 شهرستان سامان و بن دارای ساختار نمایندگی است و توانستیم از چهار شهرستان باقیمانده مجوز نمایندگی برای فلارد و خانمیرزا بگیریم.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری به وضعیت منابع انسانی این سازمان نیز اشاره کرد و گفت: بیشترین مشکل ما در حوزه منابع انسانی است و در سالهای گذشته بسیاری از نیروهای این سازمان بازنشسته شدند و اکنون با کمبود نیرو مواجه هستیم و بیش از 50 درصد ساختار اداری بدون نیروی انسانی است با این وجود امسال 2 نفر نیرو در حوزه معدن جذب شده است و 12 نفر از مجموعه سهمیه استخدام شهید زین الدین را جذب خواهیم کرد و یک نفر نیروی دیگر هم در شهرستانها مشغول خدمت شده است.
رحمتی تصریح کرد: تمامی پرسنل اداره دارای بارکد نظرسنجی و کد منحصر به فرد نظرسنجی هستند که متقاضیان صنعت، معدن و تجارت میتوانند نظرات خود را در رابطه با نحوه ارائه خدمات گزارش دهند.
وی افزود: در جشنواره فرش که 20 خرداد در استان قم برگزار می شود 7 نفر از بافندگان، طراحان و کارشناسان از استان به عنوان نامآوران صنعت فرش تجلیل می شوند.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری از رشد 70 درصدی صادرات استان در سال گذشته خبر داد و گفت: ما در سال گذشته از گمرک استان 70 درصد رشد داشتهایم و بالای 400 میلیون دلار کالا از استان صادر شده است.
رحمتی افزود: همچنین طی سال گذشته 14 هزار پروانه کسب در استان صادر و تمدید شد که 45 درصد رشد داشته است.
وی با بیان اینکه بازرسی از واحدهای صنفی، عمده فروش و انبارها و رسیدگی به شکایات مردمی و مبارزه با قاچاق کالا از مهمترین اولویت های سازمان است، اظهار داشت: با توجه به تغییر ساختار در حوزه بازرسی و نظارت، از بهمن سال گذشته نظارت بر خرده فروشیها به اتاق اصناف واگذار شده است.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری ادامه داد: همچنین سامانه 124 هم سامانه دریافت شکایات مردمی و پل ارتباطی مردم و مسئولان سازمان صمت است.
به گفته رحمتی، چهارمحال و بختیاری در سال گذشته از نظر نظارت و بازرسی بر بازار رتبه دوم را کسب کرده و چندین طرح نظارتی ویژه در استان از جمله بازگشایی مدارس، شب یلدا، ماه رمضان و نوروز انجام داده است.
وی با بیان اینکه از 32 هزار واحد انبار در استان 25 هزار انبار فعال است که نظارت بر نیمی از آن بر عهده این سازمان است، تصریح کرد: در سال گذشته 13 هزار و 239 بازرسی از بازار استان انجام شده که در این بازدیدها بیش از 2 هزار تخلف شناسایی و برای آن پرونده تشکیل و به تعزیرات حکومتی ارسال شده است.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری به میزان تسهیلات پرداختی در استان نیز اشاره کرد و افزود: این سازمان از محل اعتباراتی دولتی هفت ردیف تسهیلات را در اختیار متقاضیان قرار میدهد که از محل تبصره 16 حدود 583 مورد تسهیلات به واحدهای صنفی و صنعتی، خدماتی و تولیدی به مبلغ 70 میلیارد تومان پرداخت شده است.
رحمتی ادامه داد: همچنین از محل مشاغل خانگی 733 مورد تسهیلات به مبلغ 31 میلیارد و 346 میلیون تومان و از محل تبصره 18 نیز 135 مورد تسهیلات به مبلغ 200 میلیاردتومان پرداخت شده است.
به گفته وی، از محل ردیف حمایت از صنایع نیز 26 میلیارد تومان پرداخت شده و از محل صندوق توسعه ملی نیز هفت طرح به 240 میلیارد تومان منتفع شده است و از ردیف نهضت احیا نیز 9 طرح به 44 میلیارد تومان پرداخت شده است.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری یادآور شد: 1300 میلیارد تومان تسهیلات نیز از سایر ردیف ها به بانک های عامل معرفی شده است.
وی تعداد طرح های نیمهتمام استان را یک هزار و 626 طرح اعلام کرد و گفت: برای اجرای این تعداد طرح تاکنون 80 همت سرمایهگذاری شده و در صورت بهرهبرداری از آن 29 هزار شغل ایجاد می شود.
رحمتی بیان داشت: بر اساس آماری که از 40 استان و مناطق ویژه صنعتی گرفته شده است در تعداد صدور جوازهای سرمایهگذاری رتبه 17 را به خود اختصاص دادهایم که این طرحها 2.5 درصد طرحهای کشور را به خود اختصاص داده است.
وی، تعداد طرح های بالای 60 درصد پیشرفت فیزیکی در استان را 442 طرح برشمرد و گفت: برای اجرای این تعداد طرح 6.4 همت سرمایه گذاری شده و از این محل برای هفت هزار و 600 نفر اشتغالزایی میشود که پیشبینی می شود امسال به بهره برداری برسد.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری یادآور شد: از لحاظ رتبهبندی طرح های بالای 60 درصد پیشرفت نیز رتبه هشتم را در کشور داریم و سه طرح بزرگ داریم که امسال بهره برداری می شود که توسعه فولاد سفیدددشت و تولید شمش فولادی به ظرفیت 800 هزار تن از جمله این طرحهاست که 450 شغل با سرمایه گذاری 9 همت در استان شکل می گیرد.
رحمتی افزود: طرح توسعه خاور سیمان پارسیان نیز با 75 درصد از دیگر این طرحهاست که 2.5 همت برای آن سرمایهگذاری شده و با افتتاح آن 340 شغل ایجاد میشود.
وی تصریح کرد: طرح توسعه نساجی حجاب نیز از دیگر طرحهایی است که از طرح های بزرگ کشوری به شمار میرود و 16 میلیون مترمعکب به ظرفیت این واحد اضافه میشود و برای 500 نفر نیز اشتغالزایی میکند.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری به عملکرد این سازمان در حوزه صنایع نیز اشاره کرد و گفت: در سال گذشته با وجود مشکلات متعدد اما در صنایع منتخب از جمله لوازم خانگی، صنایع شیمیایی و خوراک آبزیان افزایش چشمگیری داشتیم.
رحمتی ادامه داد: به لحاظ تعداد واحدهای صنعتی بالای 10 نفر نیز نسبت به سرانه کشور شاخص استان به 1.1 درصد افزایش یافته است و در بخش اشتغال نیز به نسبت سرانه کشور از 7 دهم به 79 صدم درصد ارتقا یافته است و به لحاظ سرمایه گذاری به 1.15 درصد سرانه کشور رسیدیم.
وی افزود: با پایش عملکرد بخش معدن در تولید محصولات معدنی به جایگاه 10 کشوری رسیدیم.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری با اشاره به وجود یک هزار و 114 واحد صنعتی در استان، اظهار داشت: از این تعداد 114 واحد غیرفعال است و بقیه واحدها با ظرفیت 50 تا 60 درصد کار می کنند و تعداد اندکی نیز بالای ظرفیت اسمی خود تولید دارند.
به گفته وی، واحدهای صنعتی در کنار مشکلات مالی و ارزی، دغدغه تامین مواد اولیه دارند.
فولاد رادمهر پنجمین طرح فولادی چهارمحال و بختیاری وارد مدار تولید شد
مدیرعامل شرکت فولاد «رادمهر» چهارمحال و بختیاری نیز در آیین بهرهبرداری از طرح فولاد شهرک صنعتی شهرکرد گفت: میزان سرمایهگذاری در طرح فولاد رادمهر شهرکرد یک هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال است.
مجتبی شمسیان تاکید کرد: ظرفیت تولید این طرح ۳۰ هزار تُن بیلت فولاد ساده کربنی و کمآلیاژی و اشتغالزایی مستقیم برای یکصد نفر و غیرمستقیم برای 500 نفر است.
به گفته وی، این طرح با سرمایهگذاری بخش خصوصی در زمینی به وسعت ۱۷ هزار و ۵۵۴ مترمربع و با زیربنای سه هزار و ۴۳۲ مترمربع احداث شده است.
مدیرعامل شرکت فولاد «رادمهر» چهارمحال و بختیاری به مشکلات این طرح اشاره کرد و گفت: طبق دستورالعملی که به این کارخانه ابلاغ شده باید مصرف برق به میزان 70 درصد کاهش یابد که این ما را با مشکل جدی روبرو میکند.
شمسیان تصریح کرد: حامل های انرژی هم گران شده و هم 100 درصد افزایش یافته و در هزینه تمام شده عدد و رقم بالایی است و در طول یک سال اخیر با ضرر روبرو بوده ایم
وی با بیان اینکه در خصوص دسترسی به مواد اولیه با مشکل روبرو هستیم، اظهار داشت: مواد اولیه از جمله آهن اسفنجی نایاب و گران است.
مدیرعامل شرکت فولاد «رادمهر» چهارمحال و بختیاری افزود: مشکل و دغدغه واحدهای تولیدی فولاد ناترازی قیمت تمام شده و فروش است چراکه هزینه تمام شده کارخانه با قیمتی که محصول تولیدی در بازار عرضه می شود تناسبی ندارد و مرتبا با ضرر مواجه هستیم.
انتهای پیام / روزنامه دیدهبان زاگرس