مدیران شورای هماهنگی وزارت راه و شهرسازی استان خدمات دولت سیزدهم را تشریح کردند
حمیرا رحیمی
مدیرکل راه و شهرسازی چهارمحال و بختیاری گفت: ساخت ۱۸ هزار و ۶۵۳ واحد مسکونی در استان آغاز و زمین مورد نیاز برای ۳۲ هزار واحد مسکونی تامین شده است.
به گزارش دیدهبان، خدایار باقری روز چهارشنبه در نشست خبری مدیران شورای هماهنگی وزارت راه و شهرسازی استان با اشاره به سهم ۵۷ هزار و ۱۴۹ واحدی این استان از طرح نهضت ملی مسکن در دولت سیزدهم اظهار داشت: از این تعداد تاکنون ساخت ۱۸ هزار و ۶۵۳ واحد مسکونی آغاز و زمین مورد نیاز برای ۳۲ هزار واحد مسکونی تامین شده است.
وی با اشاره به آغاز ساخت ۹ هزار و ۵۰۰ واحد مسکونی مسکن حمایتی در چهارمحال و بختیاری همزمان با فعالیت دولت سیزدهم گفت: بهزودی عملیات اجرایی ساخت سه هزار واحد مسکونی دیگر آغاز میشود.
باقری به تکلیف ساخت ۱۰ هزار واحد مسکونی در چهارمحال و بختیاری از محل طرح مسکن خودمالکان اشاره و تاکید کرد: از این تعداد تاکنون ساخت یکهزار و ۵۵۱ واحد مسکونی آغاز شده است و بقیه واحدهای مسکونی این طرح بهزودی ساخته میشود.
وی با اشاره به ساخت یکهزار و ۶۶۶ واحد مسکونی در طرح بازآفرینی شهری چهارمحال و بختیاری افزود: از مجموع ۱۳ هزار و ۸۷۰ متقاضی ثبتنامی طرح جوانی جمعیت در استان تاکنون زمین یکهزار و ۷۹۴ متقاضی تحویل داده و یا در نظر گرفته شده است.
مدیرکل راه و شهرسازی چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: در بافت فرسوده شهری استان ۲۹ طرح محرک شهری شامل مدرسه، درمانگاه، پیادهرو و پارک اجرایی شده و چهار هزار و ۸۳۸ تن قیر رایگان برای آسفالت این بافتها به شهرداریها اختصاص داده شده است.
باقری افزود: احداث باند دوم تیران به سامان به چالشتر، باند دوم شهرکرد به بن به داران، شهرکرد به بازفت به مسجدسلیمان، راه فرخشهر به شلمزار به ناغان به کارون ۴، راه فارسان به دشتک، جاده باباحیدر به چلگرد، محورهای ارتباطی حاشیه رودخانه زایندهرود، باند دوم سورشجان به سودجان و راهآهن شهرکرد به سفیددشت به مبارکه از مهمترین طرحهای فعال راه و شهرسازی چهارمحال و بختیاری است.
به گفته وی، ادارهکل راه و شهرسازی استان ۲۳ طرح فعال در حوزه ساختمانی مرتبط با پروژههای فرهنگی، اداری و ورزشی دارد.
باقری به طرحهای فعال در حوزه راه استان نیز اشاره و تصریح کرد: برای طرحهای حوزه راههای استان ۲۶ هزار و ۷۵۲ میلیارد ریال تخصیص یافته است.
مدیرکل راه و شهرسازی چهارمحال و بختیاری یادآور شد: در دولت سیزدهم ۲ هزار و ۶۰۰ متر تونل در چهارمحال و بختیاری حفاری و سه دستگاه پل بزرگ احداث شد.
وی یادآور شد: در سه سال اخیر بافت فرسوده ۱۴ شهر در چهارمحال و بختیاری شناسایی و طرحهای مرتبط با این بافتها مصوب و ابلاغ شد که از این مجموع برای پنج شهر طرح جامع، ۲ شهر طرح تفصیلی و هفت شهر طرح هادی بوده است.
باقری با اشاره به ۹۷۵ مصوبه در کمیسیونهای ماده ۵ چهارمحال و بختیاری در دولت سیزدهم اظهار داشت: با این تعداد مصوبه تکلیف یکهزار و ۵۴۵ هکتار زمین تعیین شد.
وی گفت: در دولت سیزدهم تامین زمین در داخل حریم و محدوده شهرهای چهارمحال و بختیاری به وسعت سه هزار و ۸۳۶ هکتار انجام شده است.
باقری اعتبارات مصوب ملی حوزه راه و ساختمانهای دولتی چهارمحال و بختیاری در دولت سیزدهم را ۶۲ هزار و ۲۶۵ میلیارد ریال و اعتبارات استانی این بخش را ۳۳۷ میلیارد ریال اعلام و تاکید کرد: ۷۰ درصد این اعتبارات تخصیص یافت در حالی که قبل از دولت سیزدهم تخصیص این اعتبارات بین ۴۸ تا ۵۴ درصد بوده است.
تهیه طرح هادی برای 63 درصد روستاهای استان
مدیرکل بنیاد مسکن چهارمحال و بختیاری نیز در این نشست با اشاره به تهیه طرح هادی برای ۵۷۳ روستای بالای ۲۰ خانوار استان، گفت: شاخص ورود طرح هادی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در روستاهای بالای ۲۰ خانوار جمعیت استان ۶۳ درصد است و اجرای طرح هادی در این روستاها همچنان ادامه دارد.
فرشید ریاحی سامانی به وجود چهار هزار و ۲۰۰ کیلومتر معبر روستایی در استان اشاره و تصریح کرد: تاکنون ۹۰۰ کیلومتر این معبرها بهسازی شده و سه هزار و ۳۰۰ کیلومتر باقیمانده که در حال انجام است.
وی یادآور شد: از ابتدای سال ۱۴۰۰ تاکنون سالانه چهار هزار و ۵۰۰ تا پنج هزار تن قیر رایگان برای آسفالت معبرهای روستاهای چهارمحال و بختیاری اختصاص داده شد که یکسوم این میزان قیر با همکاری دهیاریها و دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری مصرف و بقیه از سوی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی مصرف شده است.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: در حوزه مسکن روستایی و در قالب طرح نهضت ملی مسکن ساخت ۱۴ هزار واحد مسکونی در چهار سال در دستور کار قرار رگفت.
ریاحی سامانی ادامه داد: از این تعداد تاکنون ۱۵ هزار و ۹۰۰ فقره تسهیلات مسکن روستایی به چهارمحال و بختیاری ابلاغ، بیش از ۱۴ هزار فقره آن به بانکها معرفی شده که ۱۱ هزار و ۳۹۶ فقره منجر به عقد قرارداد شده است.
وی تاکید کرد: همچنین از مجموع این طرحها عملیات اجرایی ۱۰ هزار و ۳۳۸ واحد مکسکونی آغاز و ساخت ۶ هزار و ۸۱۲ واحد تکمیل شده است.
ریاحی با اشاره به اجرای طرحهای بنیاد مسکن انقلاب اسلامی چهارمحال و بختیاری در حوزه مسکن شهری در شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر جمعیت استان افزود: هماکنون ساخت یکهزار و ۷۰۰ واحد مسکونی در شهرهای شهرکرد، بروجن و فرخشهر با پیشرفت فیزیکی ۷۰ تا ۹۵ درصد در حال انجام بوده که تحویل برخی از این واحدها به متقاضیان اجرایی شده است.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی چهارمحال و بختیاری گفت: تاکنون ۵۶ درصد مسکنهای روستایی استان مقاومسازی و بهسازی شده است.
ریاحی سامانی افزود: تا سال گذشته ۵۴ درصد مسکنهای روستایی استان مقاومسازی و بهسازی شده بود که در یکسال اخیر این شاخص ۲ درصد افزایش پیدا کرد.
وی افزود: براساس برنامهریزیهای انجام شده قرار است تا پایان سال ۱۴۱۰ شاخص مقاومسازی و بهسازی مسکنهای روستایی چهارمحال و بختیاری به ۱۰۰ درصد افزایش یابد.
ریاحی به حوادث طبیعی رخ داده در چهارمحال و بختیاری همزمان با سه سال اخیر اشاره و تصریح کرد: در زمینلرزه سال ۱۴۰۰ شهرستان کوهرنگ ۴۹۶ واحد مسکونی بازسازی و سه هزار و ۱۰۰ واحد مسکونی از تسهیلات تعمیراتی این حادثه بهرهمند شدند.
وی یادآور شد: در سیل مانسون سال ۱۴۰۱ چهارمحال و بختیاری ۶۱۰ واحد مسکونی از تسهیلات احداثی و یکهزار و ۱۰۰ واحد مسکونی از تسهیلات تعمیراتی استفاده کردند.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی چهارمحال و بختیاری با اشاره به شناسایی ۱۸۸ روستای در معرض خطر استان اظهار داشت: مطالعات لازم برای جابجایی و یا درجاسازی تمامی این روستاها انجام و تعینتکلیف شد.
وی با اشاره به سیل سال ۱۳۹۶ روستای سید محمد شهرستان لردگان و تصویب جابهجایی این روستا گفت: این مصوبه تا سال ۱۴۰۰ راکد بود و از سال ۱۴۰۰ با استفاده از ظرفیتها و امکانات موجود جابهجایی ۱۴۷ واحد جابهجا شد.
ریاحی تاکید کرد: در صورت تامین منابع متمم تسهیلات بازسازی و تصویب آن در هیات دولت جابجایی روستای سید محمد لردگان تا پایان سالجاری به پایان میرسد.
اهتمام بانک مسکن استان برای اجرای طرح نهضت ملی مسکن
مدیر سرپرستی شعب بانک مسکن چهارمحال و بختیاری گفت: بانک مسکن استان همزمان با فعالیت دولت سیزدهم برای اجرای طرح نهضت ملی مسکن پرداخت تسهیلات تکلیفی را در اولویت قرار داد.
فریبرز معصومی نیز در این نشست گفت: برای اجرای ۶۲۰ پروژه توسط این بانک در طرح نهضت ملی مسکن استان قرارداد منعقد شده است.
وی تصریح کرد: برای اجرای این طرحها با پنج هزار و ۹۰۶ واحد مسکونی به مبلغ ۳۰ هزار و ۳۴۸ میلیارد ریال انعقاد قرارداد شده است.
مدیر سرپرستی شعب بانک مسکن چهارمحال و بختیاری ادامه داد: از نظر قانونی باید ۲۰ درصد تسهیلات بانکها در حوزه مسکن مصرف و هزینه شود اما تاکنون آنطور که انتظار میرفت، ورود جدی نداشتهاند.
به گفته وی بانک مسکن چهارمحال و بختیاری در سه سال اخیر یکهزار و ۲ میلیارد ریال تسهیلات به ۶۶۲ واحد مسکونی روستایی در استان پرداخت کرده است.
مدیر سرپرستی شعب بانک مسکن چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: در این مدت ۸۹۵ میلیارد ریال تسهیلات برای ۲۹۸ واحد مسکونی در بافت فرسوده استان سهمیه داشتیم که این میزان برای ۳۳۶ واحد مسکونی تحقق یافت.
وی گفت: بانک مسکن چهارمحال و بختیاری در سه سال اخیر ۹۳۷ فقره تسهیلات ازدواج به مبلغ یکهزار و ۱۶۱ میلیارد ریال، ۶۲۵ فقره تسهیلات فرزندآوری به مبلغ ۳۹۵ میلیارد ریال و ۲۳۴ فقره تسهیلات ودیعه مسکن به مبلغ ۱۴۲ میلیارد ریال به متقاضیان واجد شرایط در استان پرداخت کرده است.
معصومی تاکید کرد: بانک مسکن چهارمحال و بختیاری در دولت سیزدهم یکهزار و ۵۶۷ فقره تسهیلات مشارکت مدنی، یکهزار و ۲۵۳ فقره تسهیلات خرید بخش مسکن و ساختمان و ۲۰۹ فقره تسهیلات خرید سایر بخشها به مشتریان خود پرداخت کرد.
انجام آزمایش برای کنترل کیفیت مسکنهای ملی
مدیر آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک چهارمحال و بختیاری نیز گفت: با استقرار آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک در طرح نهضت ملی مسکن در محله ۳۴ منظریه، هفت هزار و ۴۳۰ مورد انواع آزمایش حفاری و بتن انجام شد.
کامران حبیبپور نیز در این نشست تاکید کرد: از طریق دستگاه انحصاری و تخصصی راههای چهارمحال و بختیاری با سرعت ۹۰ کیلومتر بر ساعت در سطح جاده اسکن و مشکلات آن برای اصلاح و رفع به کارفرما اعلام میشود.
وی افزود: در سه سال اخیر عملیات حفاری در ۸۱ پروژه چهارمحال و بختیاری یکهزار و ۱۶۰ مورد آزمایش برای سه هزار و ۳۱۰ متر حفاری انجام شده است.
حبیبپور تصریح کرد: در این مدت ۷۳ هزار و ۲۵۰ مورد عملیات خاکی، ۵۰ هزار مورد عملیات آسفالتی، یکهزار و ۱۰۰ اکیپروز کنترل جوش و ۱۰۳ هزار و ۴۲۳ مورد آزمایشهای مقاومت مصالح در چهارمحال و بختیاری انجام شد.
آسفالت حفاظتی 700 کیلومتر جاده در استان
هاشمی معاون حمل و نقل جادهای استان نیز در این نشست گفت: وظیفه این ادارهکل نگهداری راه ها و امور مربوط به حمل و نقل جاده ای است و در همین راستا 700 کیلومتر جاده در استان از سوی این ادارهکل آسفالت شده است.
وی افزود: در بحث ابنیه 52 دستگاه در دست احداث است و در حوزه ایمنی نیز بیش از چهار هزار کیلومتر خط کشی در بخش روشنایی 9 کیلومتر و نوسازی ماشین آلات نیز 52 مورد انجام شده است.
هاشمی تصریح کرد: 570 سامانه هوشمند نیز 24 ساعته راه های استان را پایش میکند
معاون حمل و نقل و راهداری جادهای استان نیز یادآور شد: به تازگی یک مسجد بین راهی در استان بهره برداری شده و احداث یک مسجد دیگر نیز در دستور کار قرار دارد و 2 مجتمع خدماتی رفاهی نیز در دست احداث است.
توسعه پروازهای فرودگاه شهرکرد در دولت سیزدهم
مدیر فرودگاه شهرکرد نیز در این نشست از توسعه پروازهای فرودگاه شهرکرد در دولت سیدزهم خبر داد و گفت: در این دولت نه تنها پرواز به تهران افزایش یافته بلکه پرواز عسلویه هم به تعداد پروازهای استان اضافه شده است.
اسماعیل نژادحسینی افزود: همچنین برقراری پرواز شهرکرد به مشهد نیز که از مطالبات جدی مردم است در دستور کار قرار دارد و در تلاشیم این مهم نیز محقق شود.
وی تصریح کرد: در حوزه بار هوایی نیز مجوزهای لازم گرفته شده است و به زودی این موضوع را اطلاع رسانی می کنیم که هم برای تجار و هم مردم شخصی کارگشاست.
انتهای پیام / روزنامه دیدهبان زاگرس