بومی‌سازترین پتروشیمی کشور گرفتار در شرایط سخت

کد خبر: 1842-30528 گروه: اخبار
1403/05/28 22:15
بومی‌سازترین پتروشیمی کشور گرفتار در شرایط سخت

حمیرا رحیمی

مدیرعامل پتروشیمی لردگان با بیان اینکه پتروشیمی لردگان به عنوان بومی‌سازترین مجتمع پتروشیمی کشور در حال حاضر با شرایط سختی روبرو است، گفت: اگردولت حساب این مجتمع را با سایر مجتمع‌های اوره‌ساز در کشور جدا کند، می‌تواند از تعطیلی این واحد که بیش از 2 هزار و 500 نیرو دارد را جلوگیری کند.

محسن محمودی روز یکشنبه در گفتگو با روزنامه دیده بان  افزود: زمانی که پتروشیمی لردگان از سال 86 نیمه‌کاره به حال خود رها شده بود، این پروژه از سال 95 که تنها 15 درصد پیشرفت اجرایی داشت را به مدت پنج سال و در سال 1399 به بهره‌برداری رساندیم.

وی ادامه داد: سال 95 افتخار فعالیت در پتروشیمی لردگان را پیدا کردم و از سال 97 مدیرعامل این مجتمع شدم و در حالیکه این مجتمع در لیست خزانه‌داری آمریکا ثبت شده بود و در تحریم قرار داشت اما با تکیه بر توان مهندسین داخلی این واحد در سال 99 در مدار تولید قرار گرفت.

مدیرعامل پتروشیمی لردگان تصریح کرد: مساله تحریم برای این شرکت همیشه بوده است اما این مانع فعالیت ما نشد و طی سال‌های 98 و 99 تمام دستگاه‌های این مجتمع بومی‌سازی و به دست فرزندان همین مرز و بوم راه‌اندازی شد.

به گفته محمودی، مجتمع پتروشیمی لردگان در زمان حیات خود چندین رکورد کشوری را جابه جا کرد و در سال گذشته با تولید 700 هزار تن محصول، بالاترین افزایش تولید را در کشور رقم زدیم.

وی ادامه داد: 85 درصد نیروهای این شرکت بومی و 70 درصد آنها از سه شهرستان لردگان، خانمیرزا و فلارد بوده که این در کشور نمونه و بی‌نظیر است.

مدیرعامل پتروشیمی لردگان در خصوص چالش‌ها و مشکلات این مجتمع نیز گفت: ما در ابتدا با قطعی برق مواجه شدیم که برای این چالش راهکار اندیشیده و به زودی از ساختار برق دولتی رها می‌شویم اما گاز فرایند کشوری است و ما در منطقه سرد واقع شده ایم و در حالیکه قرار بود 30 روز گاز این مجتمع قطع شود اما تبدیل به 60 روز شد.

محمودی تاکید کرد: پتروشیمی لردگان واحدی است که شعار سال را محقق کرده و با افتخار در این مسیر حرکت کردیم و امید داشتیم امسال هم افزایش تولید را محقق کنیم.

وی با گلایه نسبت به برخی رفتارهای داخلی اظهار داشت: چالش جدی ما تحریم‌های خارجی نیست بلکه مشکل ما تحریم از داخل است و با ناملایمتی‌های زیادی در این خصوص روبرو شدیم.  محمودی افزود: سال گذشته بعد از 2 سال در فرابورس به سود رسیدیم اما به محض اطلاع‌رسانی این موضوع، شرکت گاز قیمت سوخت تحویلی به ما را افزایش داد و مالیات بر کشتی‌ها و بنادر 2 برابر شد و ما به ضرر برخوردیم.

وی افزود: در همین خصوص شکایت کردیم و حکم دیوان عدالت اداری آمد که قیمت فروش گاز به این مجتمع در 6 ماهه اول هفت هزار تومان اعمال نشود اما این حکم هنوز اجرایی نشده است و ما مصرانه می خواهیم این حکم هرچه زودتر اعمال شود.

مدیرعامل پتروشیمی لردگان با تاکید بر اینکه سهام داران شرکت به ادامه فعالیت این مجتمع امید دارند، تصریح کرد: پتروشیمی لردگان از سال 99 تا 1403 کود به جهاد کشاورزی تحویل می‌داد اما سال گذشته تصمیم گرفتیم اوره ندهیم تا حسابرسی شود و هرچند با قیمت خیلی کم حسابرسی و قیمت آن را سه همت اعلام کردند اما یک همت هم خودمان اعتراض داریم که در مجموع بدهی جهاد کشاورزی به پتروشیمی لردگان چهار همت می‌شود.

محمودی افزود: از سوی دیگر بدهی ما به شرکت گاز حدود 3.8 همت است که قرار شد بدهی‌های ما با طلبی که از جهاد کشاورزی داریم تهاتر شود که این مهم تاکنون محقق نشده است.

وی تصریح کرد: حال اینکه چرا این تهاتر شکل نگرفته را نمی توانم رسانه ای کنم اما تاکید می‌کنم دولت حساب پتروشیمی لردگان را با سایر اوره‌سازها مقایسه نکند چراکه دیگر مجتمع‌ها سالهاست که سود رسیده و بدهی ندارند اما پتروشیمی لردگان نوپاست و نیاز دارد  طی چند سال بدهی‌های خود را تسویه کند.

محمودی خاطرنشان کرد: اگر فکری برای مطالبات پتروشیمی لردگان نشود فعالیت مجدد این مجتمع معنایی ندارد و ما دوباره با همین چالش‌ها و مشکلات متوقف می‌شویم.

مدیرعامل پتروشیمی لردگان افزود: این مجتمع به شرکت برق و آب بدهی ندارد و تنها چالش جدی و بدهی اساسی این شرکت به شرکت گاز است.  محمودی تاکید کرد: گاز پتروشیمی سه روز پیش وصل شد و تولید اوره و آمونیاک وارد مدار شده و امید داریم که موضوعاتی که در جلساتی مصوب شد محقق و خواسته‌های ما عملیاتی شود و پتروشیمی لردگان با افتخار تولید خود را ادامه دهد و برای کشور و استان افتخارآفرینی کند.


انتهای پیام / روزنامه دیده‌بان زاگرس
دیده‌بان زاگرس امروز
آرشیو

یادداشت
آرشیو