اهمیت انتخاب استاندار کمتر از انتخاب رئیس جمهور نیست !
ح - رحیمی
مردمي كه با جان و دل پاي صندوقهای راي آمدند با انتخاب خود نشان دادند كه طرفدار كدام جريان سياسي ، فرهنگي و اقتصادي هستند. اگر چه رييسجمهوري برابر قوانين مجبور به پذيرش نظرات نمايندگان است اما در انتخاب استانداران قطعا و يقينا نظر و راي مردم بيشتر از هر لابيگري و نفوذ از اهيمت برخوردار است.
تعيين استاندار خارج از خواست اكثريت مردم كه همان تغيير در سيستم مديريتي و سياسي كشور است ، بهطور يقين اثرات جبرانناپذيري بر اعتماد عمومي وارد خواهد کرد و اگر در انتخاب استانداری که مقبولیت عمومی نداشته باشد دقت صورت نگیرد اميد و مشاركت مردم در برنامههاي اقتصادي و فرهنگي و سياسي به چالش خورده و دیگر نبايد از مردم انتظار همراهي داشته داشت .
البته وزیر کشور دولت پزشکیان از همان ابتدا با حواشی بسیار رو به رو شد و به نظر میرسد همچنان روزهای سختی را در ساختمان میدان فاطمی از سر میگذراند . مومنی در این مدت هم نشان داد با سیاست های مسعود پزشکیان همسوست و اکنون زمانیست که باید فکری برای انتخاب استانداران استانهای کشور کند که این موضوع یکی از چالشها و آزمون های بزرگی برای وزیر کشور شده است که باید در روزهای آینده ببینیم آیا انتخاب استاندارانی همسو با شعارهای مسعود پزشکیان و عزمی برای تغییر در دولت چهاردهم وجود دارد یا خیر ؟
همانطور که بسیاری از مردم و سیاسیون رصد میکنند در روزهایی اخیر تکاپوها و انتشار لیست هایی در فضای مجازی برای معرفی گزینههای استانداری آغاز شده است ، اگر چه بیم آن میرود که افرادی غیرهمسو با مواضع دولت ، بهعنوان استاندار معرفی شوند.
نباید از یاد برد که این استانداران هستند که مدیرکلها و فرمانداران را منصوب میکنند و به همین دلیل همسویی رویکرد و مواضع آنها با رئیسجمهور اهمیت بسیاری دارد. هم چنین عملکرد استاندار در استان خود با زندگی روزمره مردم ارتباطی تنگاتنگی دارد و این ارتباط حتی از منظر انتخابات برای طیف برنده یا بازنده در 4 سال بعد نیز دارای اهمیت است. بنابراین میتوان گفت که وزیر کشور به شکل غیرمستقیم با دورافتادهترین نقاط کشور در ارتباط است و کلیه امور داخلی را مدیریت میکند. موضوعی که اهمیت اولین ماموریت مومنی و تاثیر آن در سرنوشت دولت چهاردهم را نشان میدهد. هر چند برخی اسکندر مومنی را از نزدیکان به قالیباف میدانند و به همین دلیل برخی شرایط وزارت کشور در دوران حسن روحانی را در این دولت هم پیشبینی میکنند.
البته نباید از یاد برد که هر چند وزیر کشور وظیفه دارد تا استاندارها را انتخاب و به رئیسجمهور معرفی کند اما در نهایت حکم هر یک از آنها را رئیسجمهور امضا خواهد کرد لذا این پزشکیان است که مهر تایید یا رد به استانداران دولت خود خواهد زد ، با این همه باید منتظر ماند تا استانداران دولت چهاردهم یک به یک معرفی و کارنامهها آنها در کانون نقد رسانه ها قرار گیرد . اکنون بیش از یک ماه از تشکیل دولت و کابینه دولت چهاردهم گذشته و دولت امروز طبق قولی که داده بود دو استاندار کردستان و کهکیلویه و بویر احمد را معرفی کرد
امیدوارم اینبار استاندار چهارمحال و بختیاری مانند گذشته در دقیقه نود معرفی نشود و دوم اینکه با انتخاب استاندارانی از جنس خواسته مردم ، در مسير آشتي مردم با حاكميت قدم برداشته شود و اميد به تغيير، پيشرفت و تحول در عرصه فرهنگي ، اجتماعي و سياسي در جامعه زنده شود .
انتهای پیام / روزنامه دیدهبان زاگرس