نسل Z ...!!
طهماسبی
در یوتیوب کلیپی دیدم که با جوانان امروزی یا همان نسل z مصاحبه و گفتگویی داشت . کلیپ هایی که متاسفانه فضای مجازی و شبکه های فارسی زبان پخش میکنند اما تلویزیون میلی ما هنوز این جمعیت عظیم و پر انرژی کشور را به رسمیت نمیشناسد و با آنان گفتگو نمیکند گو اینکه اصلا اینها وجود ندارند .اگر پای درد و دل برخی پدر و مادران نشسته باشید میگویند صد رحمت به گذشته چه زمانه بدی شده ! و اگر گفتگوهای این جوانان را که ببینند و بشنوند میگویند آخر الزمان شده است !!
زیاد مشنویم بسیاری از پدر و مادرها بجای درک و کنار امدن با نوجوانان امروزی ، در مقابلشان گارد میگیرند حتی کمتر پدر و مادری است که بین خود و فرزندان شان شکر آب نشده باشد .
نسلی که حدودا متولدین ۱۳۷۳ تا ۱۳۸۹ و بین ۱۰ الی ۲۴ سال سن دارند که به نسل z معروفند آنهم با ویژگیهای جالب ، خاص و از نگاه برخی هم شاید عجیب و غریب !
این نسل صد و هشتاد درجه با ما نسل سوخته ها فرق دارند . فکر و اندیشه نوجوانان این نسل ، شیوه و الگو و اسطوره هایش هم جالب است . به ورزش و تکنولوژی جور دیگر نگاه میکند ، ایلان ماسک و مارک زاکربرگ را خوب میشناسد ، هنرپیشگان هالیوود و بازیگران کشوری را هم با ویژگیهای شخصیتی که بازی میکنند را با جزییات آگاه هستند .
این نسل مرجعیت ثابتی در علم و اندیشه و مذهب ندارد ، گروه دوستان و اینترنت نقش اصلی را در فکر و رفتار نوجوانان این نسل بازی میکنند .
نوجوانان این نسل اگر مشکلی برایشان پیش آمد قبل از اینکه از من و شما پدر و مادر و قدیمی ها و معلم هایشان بپرسند فورا وارد نت شده و دنبال جواب سوال خودشان میگردد.
شاید خوشمان نیایید ولی سلطان و بزرگ و آقای واقعی برای این نسل ، بزرگ خانواده و یا بزرگ فامیل نیست ، نزد این نسل بزرگی دیگر به سن و سال نیست بلکه داشتن علم و مهارت گفتگو با آنهاست ، اینها از دورنگی و ریا و هر امر تحمیلی گریزانند ، اینها اعتقادی به انتصاب ندارند میگویند اصلح باید انتخاب شود . بیشتر این نسل بفکر مهاجرت و جلای وطن هستند ، پند و اندرزهای اخلاقی جایی در بین این نسل ندارد .
خلاصه کلام اینکه : باید بپذیریم زمانه و زمینه تغییر و همه چیز دگرگون شده است ، همانطور که ما با پدرانمان دچار چالش بودیم ، این نسل هم با ما چالشهای بسیاری دارد ، این ما هستیم که برای کنار آمدن با این نسل میبایست خودمان را به روز نگهدایم ، از آموزش و پرورش و وزارت علوم و صدا و سیما و این حکومت ، انتظاری نیست بتواند فرهنگ سازی و رفتار درست با نوجوانان امروزی و نسل Z را آموزش بدهد .
این پدران و مادران هستند که اگر دلسوز فرزندان و آینده آنان میباشند خودشان برای یادگیری آستین بالا بزنند ، بسیاری از کشورها برای این نسل برنامه دارند و برایش طوری برنامه ریزی کرده اند که پاسخگوی نیازهای رفتاری و دیجیتالی این نسل باشند ، اگر ما باز هم نخواهیم این نسل را به رسمیت بشناسیم و با افکار و اعتقادات آنها کنار نیاییم آینده خانواده ها و مملکت دچار چالش های اساسی خواهد شد ، چون نیمی از جمعیت کشور همین ها هستند چه خوشمان بیاید و چه نیایید !!
انتهای پیام / روزنامه دیدهبان زاگرس