چرا مسکن ملی طولانی و گران شد؟ مدیرکل بنیاد مسکن چهارمحال و بختیاری پاسخ داد
حمیرا رحیمی
رییس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی چهارمحال و بختیاری در نشست با خبرنگاران و اصحاب رسانه این استان به تشریح آخرین وضعیت مسکن ملی و چرایی طولانی شدن و قیمت بالای واحدها پرداخت.
به گزارش خبرنگار دیدهبان، فرشید ریاحی سامانی شامگاه یکشنبه در نشست با اصحاب رسانه این استان به تجمع اعتراضی مقابل این نهاد اشاره کرد و اظهار است:شکل و نحوه اعتراض مورد تایید هیچ عقل سلیمی نیست و کسی که معترض است گلایه مندی خود را از مسیر درست دنبال میکند.
وی افزود: به دنبال این شیوه اعتراض، خیلی ها ممکن است علیه نظام و مدیریت استان سواستفاده کنند.
رییس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان با تاکید بر اینکه بنیاد مسکن در طرح نهضت ملی مسکن بر اساس سیاست های ابلاغی یک کارگزار و تسهیلگر است، افزود: نقش تسهیلگری و کارگزاری این نیست که وارد حیطه سیاستگذاری شویم و ما تنها اجرا کننده هستیم.
ریاحی ادامه داد: از سال ۱۳۹۸ که طرح اقدام ملی مسکن در دولت دوازدهم کلید خورد و ثبت نامها شروع شد، متقاضیان در سال ۱۳۹۹ بعد که از اینکه پایش شدند مبلغ ۴۰ میلیون تومان را به حساب خودشان نزد بانک واریز کردند اما مشکل اینجا بود که هم از یک سو زمین کافی در شهرکرد نداشتیم وهم از سوی دیگر بسیاری از متقاضیان آورده خود را به موقع پرداخت نکردند.
وی تصریح کرد: با این وجود راه و شهرسازی تلاش کرد تا زمین مورد نیاز در محله ۳۴ منظریه تامین شود وعملیات آماده سازی زمین ها از تابستان ۹۹ آغاز شد.
رییس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان به فرایند نحوه طراحی واحدها و تایید آن در کمیته معماری راه و شهرسازی اشاره کرد و گفت: راه و شهرسازی برای اینکه فشار زیادی به متقاضیان وارد نشود هزینه گودبرداری پلاک های مسکونی را عهدهدار شدودر نهایت فرایند احداث واحدها روی ریل قرار گرفت.
ریاحی با اشاره اینکه در سال ۹۹ و ۹۸ وزارت راه و شهرسازی قیمت پایه ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان برای هر مترمربع واحد مسکن ملی را به تصویب رساند، افزود: این در حالیست که این قیمت به سبب تورم بالا افزایشی شد و مقرر شد تا قیمت نهایی در شورای عالی مسکن بار دیگر بررسی و بازنگری شود چراکه با این قیمت هیچ پیمانکاری حاضر به همکاری نبود.
وی ادامه داد: در نهایت قیمت اصلاح شد و پیمانکاران با کف قیمت وارد میدان شدند وعقد قرارداد انجام شد اما تاخیردر پرداخت منابع مالی هم از سوی بانک و هم از سوی مردم سبب شد تا پیمانکار نتواند به کار سرعت دهد و پروژه ها با کندی روبرو شدند.
ریاحی افزود: یکی دیگر از چالش ها وموانع کار نیز عدم اجرای مصوبه ای بود که بر اساس آن بانک باید در مرحله نازک کاری همه تسهیلات را آزاد میکرد اما هیچگاه این مصوبه اجرایی نشد.
رییس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان با اشاره به اینکه مشکلات مسکن ملی کشوریست و مختص استان نیست، اظهار داشت: با این وجود پیشرفت طرح ملی مسکن در استان در وضعیت بدی نیست و متوسط رو به بالاست.
ریاحی اضافه کرد: در شهرکرد یکهزار و ۲۲۲ واحد در قالب ۱۶ پروژه در دست احداث داریم و میانگین پیشرفت آن بین ۸۵ تا ۸۰ درصد است.
وی با تاکید بر اینکه این نهاد همواره پاسخگوی مردم بوده است، افزود: خواسته مردم از حیطه اختیارات ما خارج است
و قیمت تمام شده به سبب تورم افزایش یافته و دست مسوولان نیست. وی خاطرنشان کرد: اگر هر جایی بدون دلیل انحرافی وجود داشته باشه قبول و اصلاح میکنیم و فعالیت ما زیر نظر حسابرسی ذیل دفتر مقام معظم رهبری است.
ریاحی بیان داشت: در حال حاضر ۱۲۰ میلیارد تومان بدهی به پیمانکاران داریم که یا بانک باید پرداخت میکرد یا متقاضیان و در این میان سهم متقاضیان بیشتر است.
وی افزود: در کند پیش رفتن مسکن ملی در استان باید به شرایط آب و هوایی استان نیز توجه داشت و امید میرود متقاضیان با همراهی خود ، ما را در پیشبرد بهتر طرح یاری دهند.
انتهای پیام / روزنامه دیدهبان زاگرس