چینش کابینه دولت چهاردهم و لزوم مشارکت فرهیختگان لر

کد خبر: 1800-50331 گروه: یادداشت
1405/03/31 01:27
چینش کابینه دولت چهاردهم و لزوم مشارکت فرهیختگان لر

طهماسبی

به تازگی گعده‌ای تحت عنوان شورای راهبردی برای پیشنهاد کابینه دولت چهاردهم به ریاست محمدجواد ظریف تشکیل شده است که جدای انتقادات وارده بر گزینه‌های احتمالی و متصور، سوال اصلی این است که در میان اقوام و مذاهبی که آقای ظریف بارها از آن به عنوان یک ابتکار عمل و اقدام شایسته در راستای وفاق و دوستی و برادری و احترام به تمامی اقوام کشور یاد می‌کند، چرا نسبت به برخی از اقوام از جمله قوم لر جفا شده است؟

در انتخابات اخیر آقای پزشکیان بالاترین رای را در استان‌های لرنشین کشور کسب کرد و چنین به نظر می‌رسد که استفاده از ظرفیت ها‌ و افراد شایسته این قوم مغفول واقع شده است . قومی که تنها متعلق به چند استان از جمله چهارمحال و بختیاری، لرستان و کهگیلویه و بویراحمد نیست و اگر قوم لر با همه شعب و تیره و طایفه‌های مختلف را در نظر بگیریم، استان‌های دیگر از جمله خوزستان، فارس، بوشهر، همدان، کرمانشاه، ایلام و مرکزی را نیز باید در جرگه استان‌های لرنشین کشور به شمار آورد.

قوم لر که در سپهر تاریخ ایران در دفاع از تمامیت ارضی کشور و حضور در عرصه‌های خطیر و صحنه‌های سرنوشت‌ساز این دیار کهن می درخشد، بایستی در تصمیم گیری های کلان کشوری مدنظر قرار گرفته و با فرهیختگان پرتعداد آن در امور حکمرانی کشور مشورت شود.

البته این موضوع به معنای نادیده گرفتن اقوام و مردم سایر مناطق کشور نیست بلکه حداقل انتظار این است که سهم استان‌های لرنشین نظیر چهارمحال و بختیاری نیز به مانند دیگر استانها دیده شود؛ استانی که در صدر شاخص بیکاری و فلاکت کشور قرار دارد.

اگر امروز این قوم همیشه سربلند که افتخارات آن در جنبش مشروطه همیشه بر تارک تاریخ این سرزمین می‌درخشد دچار محرومیت است و نرخ بیکاری این مناطق از میانگین کشوری بالاتر است و جوانان غیور و توانمند این مناطق برای کسب روزی حلال می‌بایست راهی استان‌های بزرگ شوند و با خطرات و آسیب‌های آن دست و پنجه نرم کنند عاملش تنها سیاست‌های نامتوازن توسعه‌ای در دهه‌های گذشته و نداشتن افراد ذی‌نفوذ در کانون قدرت طی سال‌های متمادی است.

آقای ظریف پیشنهاد می‌شود اکنون که دولت چهاردهم داعیه‌دار میدان‌دادن به اقوام و مذاهب مختلف کشور شده است در این رابطه دقت‌نظر بیشتری شود و با به کارگیری حساسیت بیشتر ، اجازه ندهید حقی از هیچ کدام از اقوام کشور از جمله قوم لُر ضایع شود.


انتهای پیام / روزنامه دیده‌بان زاگرس
دیده‌بان زاگرس امروز
آرشیو

یادداشت
آرشیو